Albinele si Viespile

viespi albine
  • Denumire: Albine (Fam. Megachile sp.) si Viespile (Fam. Tenthredinidae)
  • Dimensiune: Albine: 7-21 mm; Viespi: 2-40 mm
  • Culoare: Albine: galben inchis;  Viespi: negru-maro
  • Zone Preferate: spatii verzi
  • Perioada Activitate: Vara

Intepaturile albinelor si ale viespilor sunt dureroase si pot provoca reactii alergice la majoritatea oamenilor putand astfel sa puna viata oamenilor in pericol. Direct proportional cu numarul albinelor este si riscul la care suntem expusi. Astfel, daca o albina poate provoca durere intensa si alergii fatale, ne putem astfel imagina care este riscul prezentei unui roi de albine in apropierea locuintei. Un lucru este cert: un roi de albine constituie un risc real si important si este obligatoriu sa se ia masuri de urgente de exterminare a insectelor.

Care este diferenta dintre albine si viespi ?

Aparent niciuna intrucat sunt extrem de asemanatoare in aspect, ambele facand parte din ordinal Hymenoptera. Albinele sunt mai solide, avand corpul usor rotunjit prezentand peri pe suprafata corpului pentru a aduna si a raspandi polenul. Pe de alta parte, viespile sunt subtiri, cu talia ingusta, picioare zvelte, pielea lucioasa is neteda.

Ambele au intepaturi la fel de dureroase. Viespile sunt mai agresive – ataca imediat cand cineva sau ceva incearca sa le invadeze spatiul. Au ace netede, purtatoare a unui venin care face ca intepatura sa doara, sa provoace mancarimi sau chiar umflaturi, pentru cel putin 24 de ore.

In ceea ce priveste efectul intepaturii, atat albinele cat si viespile au intepaturi la fel de dureroase, ace netede care face intepatura sa doara, sa provoace mancarimi si umflaturi.

Rolul diferentierii albinelor de viespi este acela de a stabili ce fel de tratament trebuie administrat. CU toate acestea, recomandarea noastra este ca in cazul intepaturilor sa va adresati unui medic si unei firme de dezinsectie pentru inlaturarea focarului.

Cum se face dezinsectia albinelor si a viespilor ?

Este foarte important ca dezinsectia albinelor sa se faca exclusive de firme specializate in dezinsectie si deratizare! Atat albinele cat si viespile devin agresive la tentativele de exterminare punand viata in pericol.

Exterminarea se face in functie de localizare roiurilor atat la interior cat si la exterior, de catre o echipa de specialist ce poseda costume de protective si substante profesionale pentru un rezultat eficient.

Dezinsectia in spatiile exterioare se face simplu prin plasarea substantelor insecticide in cuibul albinelor.

In spatiile interioare pe de alta parte, dezinsectia este mai complexa substantele aplicandu-se direct pe corpul insectelor, pe cuib si in aer cu ajutorul unui aerosol. In acest caz, insectele nu mor imediat devenind agresive si punand viata in pericol celor care nu sunt dotati cu echipament de protectie adecvat.

 

Pentru combaterea roiurilor de albine si viespi va asteptam sa ne contactati la numarul de telefon 0753.236.789 , la pagina de CONTACT  sau PRETURI !

Call Now Button