Servicii Deratizare

Deratizarea reprezinta complexul actiunilor de combatere a populatiei rozatoarelor daunatoare (soareci, sobolani) si mentinerii acestora la un nivel numeric redus, printr-un complex de masuri aplicate permanent prin intermediul substantelor toxice eliberate pe diverse momeli si plasate pe traseul daunatorilor.

Daca doriti sa aflati mai multe informatii despre infestarea cu soareci, sobolani, atunci ati ajuns unde trebuie!

Deratizarea este extrem de importanta in buna desfasurare a activitatilor de orice fel intrucat aceasta constituie un mare pericol de transmitere a unor boli grave si a unor pierderi economice semnificative.

De aceea, procesul de deratizare se efectueaza in mod continuu si constant (trimestrial), in scopul evitarii refacerii populatiei de daunatori, fiind bine cunoscut faptul ca rozatoarele pot transmite un numar mare de boli bacteriene, virotice si parazitare,

Obtine o estimare de pret – Suna Acum! 021.9992

deratizare-bucuresti
deratizare

Obiectivul principal al operatiilor de deratizare este eliminarea si impiedicarea dezvoltarii rozatoarelor acestea fiind un factor perturbator pentru mediul inconjurator.

Iata cateva informatiile esentiale pe care trebuie sa le cunoasteti despre operatiunile de deratizare:

  1. Deratizarea se efectueaza atat in interior cat si in exterior intrucat este importanta eliminarea si a locurilor de adapost nu numai impiedicarea intrarii acestora in casa.
  2. Deratizarea este de doua feluri:
  • profilactica sau preventive recomandata in vederea evitarii inmultirii si raspandirii daunatorilor prin crearea de conditii nefavorabile pentru dezvoltarea acestora. Caracterul permanent al dezinsectiei preventive este esential.
  • terapeutica sau de combatere recomandata pentru a distruge si a indeparta insectele identificate intr-un focar, dupa inspectarea zonei si stabilirea insecticidului corespunzator. Se realizeaza in mod repetat.

Tipuri de substante utilizate in procesul de deratizare

Procesul de capturare si eliminare al daunatorilor se reduce la utilizarea si plasarea momelilor toxice pe suport de alimente sau cerate (rezistente la umezeala si la frig) pe traseul identificat al acestora.

Masuri de Preventie Impotriva Daunatorilor

  • pastrarea curateniei in interiorul si exteriorul cladirilor
  • respectarea regulilor de depozitare a resturilor menajere, in tomberoane cu capac
  • distrugerea buruienilor si evitarea acumularilor de apa in subsolul cladirilor

Reguli Generale pentru Executarea Lucrarilor de Deratizare

  • evacuarea tuturor resturilor menajere sau alimentare din zona infestata
  • manipularea substantelor cu echipament adecvat (manusi de protectie) pentru siguranta tuturor persoanelor implicate
  • strangerea resturilor ramase la o saptamana de la deratizare
  • alegerea celor mai potrivite metode si produse garanteaza reusita operatiilor.

Caracteristicile Biologice ale Rozatoarelor:

  1. Prolificitatea rozatoarelor se afla la nivelul maxim in randul mamiferelor, acestea avand de la 2 la 8 gestatii pe an cu nasterea a pana la 14 pui
  2. Consumul de hrana al rozatoarelor este exagerat in proportie cu dimensiunea acestora
  3. Structura dentitiei cresterea continua a incisivilor implica “roaderea continua”

Cel mai intalnit daunator din randul rozatoarelor: Soarecele de casa

Este oaspetele nedorit cel mai adesea regasit in casele oamenilor, supranumit si soarecele de casa intrucat ii place sa locuiasca cu oamenii, este omnivor si consuma orice aliment. Are urechile mari si rotunjite, botul ascutit si un colorit pe nuante de gri sau maro. Se poate strecura usor pana in podurile caselor si din pricina incisivilor ce cresc constant acesta poate provoca pagube materiale grave intrucat este predispus sa roada tot ce-I iese in cale.

Mai mult de atat, asemenea multor animale soarecii si sobolanii isi insemneaza teritoriul prin urina si excremente.

Transmiterea Bolilor

Transmiterea bolilor de la rozatoare la om se realizeaza direct prin contactul cu rani deschise, saliva, urina sau excrementele rozatoarelor, in timpul consumului de alimente sau apa contaminate sau indirect prin acarieni, capuse si purici ce transmit infectia la om.

Deratizarea reprezinta un proces absolut necesar cand aveti de a face cu rozatoarele. Conform legislatiei in vigoare, deratizarea se face regulat: o data la trei luni, in scopul prevenirii refacerii rapide a coloniei daunatorilor sau ori de cate ori este nevoie pentru stingerea unui focar.

deratizare-2
deratizare-4

Care sunt pasii de urmat ?

  • Ofertam serviciile solicitate de dezinsectie, deratizare si dezinfectie
  • Inspectam si evaluam zona in functie de programul tau
  • Stabilim data de interventie
  • Iti amintim noi cand trebuie sa reluam procesul de DDD pentru afacerea ta

Cum Lucram ?

  • Intreaga noastra activitate se desfasoara sub atenta supraveghere a unui medic veterinar.
  • Toate produsele folosite pentru efectuarea lucrarilor sunt avizate de Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor.
  • Echipa noastra este instruita in mod constant si detine toate calificarile necesare prestarii de servicii DDD.

Avantaje

  • Executam lucrari la cel mai inalt standard de calitate si garantam eficienta serviciilor noastre
  • Program FLEXIBIL, NON-STOP
  • Oferim garantie de minim 30 de zile
  • Eliberam Proces Verbal de executare a lucrarilor DDD in care se vor preciza toate detaliile interventiei de Deratizare, Dezinsectie sau Dezinfectie, precum si solutiile folosite. Acest proces verbal atesta in fata organelor abilitate ca in locatia ta s-au efectuat interventiile conform normelor in vigoare.
  • Iti garantam ca raspundem in fata autoritatilor in cazul in care exista mentiuni referitoare la serviciile prestate.
  • Oferim suport in maxim 24 de ore pe tot teritoriul Romaniei in cazul in care in perioada de garantie daunatorii reapar
  • Preturi avantajoase in functie de aria evaluata

Directivele legale ce subliniaza importanta si periodicitatea operatiunilor DDD:

  • Legea nr. 3/1978 privind asigurarea sanatatii publice; abrogata de Legea privind reforma in domeniul sanatatii: nr. 95/2006 din data 28 mai 2006;
  • Legea nr. 5/1982 privind protectia plantelor cultivate, a padurilor si regimul pesticidelor; abrogata de Ordonanta nr. 41/2007 din data 07 septembrie 2007, pentru comercializarea produselor de protectie a plantelor, precum si pentru modificarea si abrogarea unor acte normative din domeniul fitosanitare;
  • Ordinul MS nr. 536/1997 care prevede efectuarea lucrarilor de dezinsectie ori de cate ori este nevoie, dar nu la intervale mai mari de 3 luni, iar deratizarea se va face la nevoie (Ordinul MS nr. 536/1997 este in vigoare);
  • Legea nr. 100/26.05.1998 privind asistenta de sanatate publica; abrogata de Lege nr. 95/2006 din data 28 mai 2006 (Legea privind reforma in domeniul sanatatii);
  • Legea nr. 344/31.05.2002 privind stabilirea si sanctionarea contraventionala la normele legale de igiena si sanatate publica: art.11 – este contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 2.000 RON la 8.000 RON ,neefectuarea periodica, conform normelor de igiena, a dezinsectiei si deratizarii.
  • Toate produsele folosite pentru efectuarea lucrarilor de Deratizare, Dezinsectie si Dezinfectie trebuie sa fie avizate de Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor.
Call Now Button