Servicii Dezinsectie
Facand parte dintr-un ecosistem complet si complex, omul este inconjurat de o diversitate mare de plate si animale benefice sau daunatoare pentru traiul acestuia. Dintre acestea, animalele daunatoare pot fi clasificate in 4 grupe diferite in functie de disconfortul creat rasei umane astfel:
- Provocatoare a unor vatamari corporale (muscaturi intepaturi) sau materiale (daunatori ai sectorului agricol)
- Generatoare de disconfort
- Purtatoare si transmitatoare de boli
Speciile de insecte daunatoare se impart in diverse clase conform caracteristicilor lor dupa cum urmeaza:
Ordinul ACARINA
In acesta categorie sunt incluse peste 30 000 de specii de acarieni si capuse de dimensiuni minuscule (0,3- 0.5 mm). Acarieni sunt paraziti permanenti sau periodici si au o importanta epidemiologica ridicata intrucat acestia pot transmite boli infectioase.
- Familia SARCOPTIDAE face parte din ordinal acarienilor fiind foarte intalnita in randul danuitorilor si transmitand boala cunoscuta sub numele de scabie. De dimensiuni insesizabile, femela traieste in canale sapate in epiderma, unde isi depune ouale urmand ca acestea sa iasa la suprafata pielii dupa aproximativ 7 zile.
Clasa INSECTA – Ordinul Diptera
Aceasta categorie cuprinde insectele denumite popular muste si tantari. Dipterele sunt caracterizate de prezenta unui singur rand de aripi, cele anterioare. Capul este ortognat si prins de torace prin gat permitand mobilitatea. Aparatul bucal este adaptat pentru supt si lins sau intepat
- Tantarii: sunt insecte ce ajung la maturitate in numai 7 zile. Insa, doar femelele au nevoie de sange pentru a-si procura proteinele indispensabile maturizarii aparatului reproductiv si producerii de oua. Acestia se inmultesc in deosebi in mlastini, lacuri sau oriunde exista apa statatoare. Prin intepatura tantarul poate transmite multe boli infectioase, unele deosebit de grave, cum ar fi malaria, febra galbena si diferite forme de encefalite.
- Muste sinantrope sunt diversificate in peste 100 de specii in Romania. Acestea sunt provocatoare de disconfort prin prezenta lor, dar au un rol important in transmiterea de boli si bacterii, iar ciclului evolutiv de la ou la adult este functie de temperatura si specie.
Familia PHILLODROMIIDAE
Familia de paianjeni araneoformi.Caracteristicile acestor insecte se disting prin dimensiunile corpului ce variaza intre 2 – 16 mm, iar toata suprafata corpului este acoperita de perisori asemanatori spinilor. Culorile predominante sunt maro, galben si gri.
Familia BLATTIDAE
Gandacul negru sau gandacul de bucatarie se gaseste pe langa asezarile omenesti, hranindu-se cu resturi de alimente de origine vegetala, daunand in primul rand prin murdarirea produselor agroalimentare cu excremente si exuvii, apoi prin transmiterea de agenti patogeni ai diferitelor boli. Masculul este brun-castaniu, femela bruna-negricioasa, iar lungimea corpului variaza de la 18 la 30mm. Numarul larvelor unei singure femele poate atinge cifra de 20.000 exemplare.
Gandacul galbui roscat.sau gandacul de canalizare, este cea mai comuna specie de gandac si este considerate un parazit. Dimensiunile sale se incadreaza intre 11-13 mm si se inregistreaza pana la 4-5 generatii pe an. Numarul de oua depuse este de 20-40. In general sunt nocturni, insa pot fi vazuti si ziua in cazul unei infestari masive.
Diferenta esentiala de comportament intre aceste 2 specii de gandaci este ca gandacul galben-roscat migreaza pe vertical. Se gasesc in deosebi pe canalele cu instalatii tehnice si cele cu ventilatie care faciliteaza deplasarea acestora intrucat indeplinesc doua conditiile optime: caldura si intuneric
Care sunt pasii de urmat ?
- Ofertam serviciile solicitate de dezinsectie, deratizare si dezinfectie
- Inspectam si evaluam zona in functie de programul tau
- Stabilim data de interventie
- Iti amintim noi cand trebuie sa reluam procesul de DDD pentru afacerea ta
Cum Lucram ?
- Intreaga noastra activitate se desfasoara sub atenta supraveghere a unui medic veterinar.
- Toate produsele folosite pentru efectuarea lucrarilor sunt avizate de Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor.
- Echipa noastra este instruita in mod constant si detine toate calificarile necesare prestarii de servicii DDD.
Avantaje
- Executam lucrari la cel mai inalt standard de calitate si garantam eficienta serviciilor noastre
- Program FLEXIBIL, NON-STOP
- Oferim garantie de minim 30 de zile
- Eliberam Proces Verbal de executare a lucrarilor DDD in care se vor preciza toate detaliile interventiei de Deratizare, Dezinsectie sau Dezinfectie, precum si solutiile folosite. Acest proces verbal atesta in fata organelor abilitate ca in locatia ta s-au efectuat interventiile conform normelor in vigoare.
- Iti garantam ca raspundem in fata autoritatilor in cazul in care exista mentiuni referitoare la serviciile prestate.
- Oferim suport in maxim 24 de ore pe tot teritoriul Romaniei in cazul in care in perioada de garantie daunatorii reapar
- Preturi avantajoase in functie de aria evaluata