Furnicile

furnici
 • Denumire: Furnici (familia Camponotus sp.)
 • Dimensiune: 6-14 mm
 • Culoare: maro, rosu, negru
 • Hrana: resturi alimentare sau vegetative, insecte
 • Zone Preferate: spatii verzi
 • Perioada Activitate: primavara, vara, toamna

Chiar daca furnicile nu fac parte din categoria daunatorilor prezenta lor in numar mare este suparatoare, iar uneori pot provoca daune ca de exemplu forarea in cladiri in cautare de alimente sau apa. Acestor cazuri le sunt necesare interventia unei firme specializate de dezinsectie.

Descrierea Furnicilor

Insecte mici, cu antene indoite pe care le folosesc atat pentru atingere cat si pentru a mirosi si abdomen crestat ce formeaza un mijloc ingust. Este formata din trei segmente distincte ale corpului: capul, toracele si abdomenul.

Sistemul locomotor este format din 6 picioare puternice cu cate 3 articulatii. Prin urmare pot alerga extrem de repede. Furnicile au capacitatea de a ridica o greutate de 20 de ori mai mare decat propriul corp.

Tratamente impotriva furnicilor

Pentru exterminarea furnicilor se poate apela la tratamente cu actiunea imediata, dar nu de lunga durata sau la cele cu actiune in timp care determina exterminarea definitive a furnicilor. In determinarea metodei adecvate in functie de caz este nevoie de o firma profesionala de dezinsectie furnici.

 • Tratamentul cu rezultate imediate
  Acest tip de tratament se poate folosi atat la interior, cat si la exterior prin pulverizarea insecticidului de contact pe traseul furnicilor, precum si pe suprafetele unde se doreste protejarea de furnici.

  Rezultatele sunt imediate daca se solutia este administrate conform procedurilor de dezinsectie stabilite de Ministerul Sanatatii si al Mediului in conditii de siguranta pentru sanatate.
 • Tratamentul cu rezultate in timp
  Pentru oprirea invaziei de furnici, echipa de dezinsectie trebuie sa verifice periodic zona infestata pentru a inlatura definitiv furnicile si a actiona direct asupra musuroiului. Aceasta metoda este recomandata pentru spatiile inchise. Acolo unde nu se afla copii sau animale de companie se pot folosi metode mai agresive cu solutii mai concentrate si localizate.

Substantele insecticide au rolul de atractie al populatiei de furnici, acestea transportand lichidul in habitatul lor contaminand populatia de furnici si reducandu-I dimensiunile cu 20% in fiecare zi. Urmatorul pas este ca in 1-2 saptamani sa fie aplicat insecticidul in mod direct ducand la eliminarea complete a coloniei.

Solutiile de tip insecticid sunt reglementate si pot fi folosite doar de personal calificat.

 

Ne puteti contacta la numarul de telefon 0753.236.789 , la pagina de CONTACT  sau PRETURI !

Call Now Button