Limacsii

limacsi
  • Denumire: limacsul negru (Arion hortensis), limacsul cenusiu (Limax maximus)
  • Dimensiune: aprox 100 mm
  • Culoare: cenusiu, negru maro
  • Hrana: vegetatie
  • Zone Preferate: spatii verzi, zone umede, subsoluri cladiri
  • Perioada Activitate: Primavara-Vara-Toamna

Atat melcii, cat si limacsii sunt vietati cu corpul moale de dimensiuni intre 25 si 100 de mm, diferenta dintre primii si cei din urma facand-o doar prezenta cochiliei.  Sezonul melcilor este perioada calda, primavara, vara si toamna, acestia fiind activi mai mult in zilele ploioase sau noaptea fiind sensibili la caldura cand isi cauta hrana lasand in urma lor un traseu lipicios.

Cele mai multe specii de melci sunt ierbivori, acestia hranindu-se cu o paleta larga de fructi si legume (varza, salata, pepeni etc.) si plante cum sunt pomii, arbustii, lichenii, insa exista specii care se hranesc cu hoituri sau alti melci sau limacsi. Atat melcii cat si limacsi sunt considerati daunatori atat pentru gradinile in care se cultiva legume si fructe, cat si pentru culturile agricole mari.

Potential daunator al melcilor este constituit din faptul ca acestia distrug frunzele plantelor inainte ca acestea sa se poata dezvolta, cauzand astfel moartea plantelor si de asemenea provoaca fructelor si legumelor daune estetice atragand astfel daune financiare.

Nu toata existenta melcilor si a limacsilor este inutila insa. Fiind mari consumatori de ciuperci si plante aflate in descompunere acestia au un rol foarte important favorizand biodegradarea si reintoarcerea in sol a nutrientilor.

Cu toate acestea, caracterul daunator continua sa existe prin pagubele provocate in gradinile si culturile agricole.

Prevenirea si combaterea melcilor este esentiala in protejarea fructelor si legumelor cultivate. Astfel, interventia unei firme de specialitate de dezinsectia acestor daunatori este esentiala intrucat eliminarea ascunzatorilor si a cuiburilor necesita echipamente si substante specific cu o toxicitate ridicata, indisponibile in comert acestea necesitand avize de la Ministerul Sanatatii pentru a putea fi folosite.

In ceea ce priveste preventia aparitiei melcilor se recomanda luarea unor masuri speciale de dezumidificare a spatiilor.

Intrucat aceste vietatii reprezinta o amenintare mare pentru culturile dumneavoastra, va oferim servicii complete de deratizare melci si limacsi pentru orice fel de spatiu si va garantam gasirea solutiilor optime care va vor scapa definitiv de invaziile acestor daunatori. Ne puteti contacta la numarul de telefon 0753.236.789, la pagina de CONTACT  sau PRETURI !

Call Now Button