Melcii

melci
  • Denumire: Melcii (Gastropoda)
  • Dimensiune: aprox 140 mm
  • Hrana: vegetatie
  • Zone Preferate: spatii verzi, zone umede, subsoluri cladiri
  • Perioada Activitate: Primavara-vara-toamna

In ciuda importantei lor in cadrul ecosistemului, acestia avand un rol important in biodegradarea si intoarcerea la sol a nutrientilor prin consumul ciupercilor sau a altor plante aflate in descompunere acestia sunt considerate daunatori intrucat in numar mare pot crea adevarate dificultati agricultorilor si gradinarilor.

Melcii sunt de 2 feluri: cu cochilie sau fara (limacsi) si au o lungime intru 25 si 100 de mm. Ambele tipuri de melci isi fac aparitia in sezonul calduros intrucat iarna hiberneaza, dar activitatea lor este desfasurata noaptea sau in zilele ploioase intrucat au o sensibilitate crescuta la caldura.

Potentialul lor daunator este crescut intrucat melcii sunt ierbivori, iar alimentatia lor este variata cuprinzand o paleta larga de fructe si legume provocandu-le daune estetice precum varza, salata, conopida, pepeni, capsuni, ciuperci etc., dar si plante cu sunt pomii, arbustii fructiferi, lichenii sau chiar hoiturile.

In numar mare acestia pot provoca pagube considerabile intrucat pot ataca frunzele plantelor inainte sa ca acestea sa se poata dezvolta astfel cauzand moartea acestora si atragand pagube materiale. Exista insa si limacsi care se hranesc cu alti limacsi, melci sau rame.

Cum si de ce se face deratizarea melcilor si limacsilor ?

Intrucat aceste vietuitoare pot provoca daune mari gradinarilor si culturilor agricole, iata ca si in casele oamenilor se demonstreaza a fi o adevarata pacoste provocand disconfort.

Preventia melcilor si a limacsilor incepe cu dezumidificarea spatiilor, iar combaterea lor presupune cautarea si eliminarea ascunzatorilor si a cuiburilor.

Asa cum am vazut, melcii si limacsii pot provoca daune considerabile gradinilor si culturilor agricole, iar daca patrund in interiorul casei pot fi o adevarata pacoste. Prevenirea si combaterea acestor vietuitoare incepe cu eliminarea ascunzatorilor lor si luarea unor masuri speciale de dezumidificare a spatiilor si de izolare a cuiburilor.

Numai o firma specializata in dezinfectie si deratizare poate detine substantele, de o toxicitate sporita si echipamentele necesare eliminarii de cuiburi si ascunzatori ale melcilor pentru a patrunde in locurile greu accesibile pentru exterminarea tuturor daunatorilor.

Solutiile folosite de noi nu pot fi procurate din magazine, acestea necesitand aviz de la Ministerul Sanatatii pentru a fi folosite. Detinem cele mai performante si mai noi echipamente, tehnologii si produse pentru a va ajuta in combaterea daunatorilor si pentru a va ajuta in a va proteja casa si gradina de acestia

Oferim servicii complete de deratizare melci si limacsi pentru orice fel de spatiu si garantam gasirea celor mai optime solutii pentru a elimina definitiv invaziile acestor daunatori.

 

Ne puteti contacta la numarul de telefon 0753.236.789, la pagina de CONTACT  sau PRETURI !

Call Now Button