Miriapodele

miriapode
  • Denumire: Miriapod (Myriapoda), Crustaceul terestru (Porcellio scaber)
  • Dimensiune: 11-152 mm
  • Culoare: maro, negru
  • Hrana: frunze descompuse
  • Zone Preferate: spatii umede si intunecate
  • Perioada Activitate: Continua

Miriapodele in casele noastre reprezinta un adevarat pericol pentru oameni acestea fiind insecte veninoase, insa nu fatale. Convietuiesc in spatii locuri umede si intunecate cum sunt balcoanele, pivnitele sau podurile.

In cazul unei invazii de miriapode nu se vor inregistra pagube materiale, insa convietuirea cu acestea este un factor de stress provocand neplaceri oamenilor. Veninul lor, desi este folosit pentru capturarea hranei, odata ajuns in corpul uman prin muscatura devine foarte dureros. Senzatia de disconfort poate persista cateva zile, iar in cazul persoanelor alergice ce au fost muscate de miriapode trebuie sa se prezinte de urgenta la medic.

Luand in considerare cele de mai sus, daca le intalniti in casa ceea ce este de facut, este sa chemati o echipa specializata de dezinsectie pentru a va scapa definitiv de musafiri nedoriti.

Descriere miriapode

Aceste vietuitoare apartin clasei Chilopoda si se numesc “centipede” insemnand 100 de picioare, referindu-se la nivel metaforic la corpul lor de dimensiuni intre 4 si 152 mm cu multiple perechi de picioare de la 15 pana la 177 de perechi. Coloritul acestor specii este divers, culorile mai pronuntate fiind maroniu, portocaliu si roscat, iar antenele sunt lungi si sensibile.

Miriapozii se hranesc cu alte insecte precum paianjeni, viermi si alte vertebrate de dimensiuni mici folosindu-si veninul din gheara si gura pentru a isi paraliza victimele. O alta sursa de hrana insa este materia organiza in putrefactie sau chiar plantele tinere ceea ce ii face daunatori ai gradinilor. Durata de viata a miriapode lor este intre 1 si 6 ani.

Masuri de preventie si combatere a miriapodelor

  • Eliminarea potentialelor surse de hrana – plante aflate in putrefactie si alte insecte
  • Reducerea umiditatii in spatiile intunecoase din locuinte
  • Apelarea la o firma specializata in dezinsectie

Indiferent de proportia invaziei substantele folosite pentru exterminarea miriapozilor sunt profesionale, avizate de Ministerul Sanatatii si se folosesc echipamente specializate. Echipa noastra de profesionisti va ajuta sa scapati de musafirii nepoftiti din locuinta dumneavoastra sau alte spatii infestate.

Contactati-ne la numarul de telefon 0753.236.789, la pagina de CONTACT  sau PRETURI !

Call Now Button