Mustele si alte tipuri de gaze

muste gaze
  • Denumire: Musca de casa (Musca Domestica)
  • Dimensiune: 5-8 mm
  • Culoare: negru
  • Hrana: resturi alimentare, fecale, gunoi, fructe descompuse
  • Zone Preferate: oriunde cu exceptia deserturilor
  • Perioada Activitate: vara

Raspandite la o scara inalta, in fiecare sezon cald mustele si gazele isi fac aparitia in casele, gradinile si vietile noastre creand stress is disconfort si amenintandu-ne in acelasi timp sanatatea prin faptul ca sunt purtatoare si transmitatoare de diverse boli.

Descrierea mustei de casa

Musca de casa are o lungime medie intre 5  si 8 mm, neagra pe partea posterioara, galbena pe partea inferioara prezentand 4 dungi incrucisate pe spate. Ochii sunt mari si rosii, iar dintre cele 2 perechi de aripi, una singura este dedicata zborului, iar cealalta echilibrului. Viteza medie de zbor este de 7,2 km/ora.

Ca raspandire, gasim muste oriunde in lume, mai putin in regiunile polare, in deserturi si in zonele alpine inalte. Se intalnesc in locuinte (case, apartamente), locuri de depozitare a gunoaielor, grajduri, gradini. Se hraneste cu orice tip de aliment uman, excremente, balegar animal, gunoi, deseuri ori sudoare. In ceea ce priveste raspandirea, musca se gaseste oriunde in lume mai putin in zonele cu temperaturi extreme cum este desertul sau regiunile polare. Este o insecta cu un inalt grad de adaptabilitate si se gaseste in locuri de depozitare a gunoaielor, grajduri sau gradini. Se pot hrani cu orice de la excremente, gunoaie pana la alimente umane.

Mustelor si gazele, daunatori ai gospodariei

Musca nu este numai un factor cauzator de stres prin prezenta ei, dar si un daunator igienic, aceasta raspandind microbi si virusuri din locuri insalubre contaminand alimentele la intrarea in contact. Printre cele mai intalnite boli pe care le pot transmite mustele se numara infectii ale pielii, ale ochilor, diaree, tuberculoza, febra tifoida poliomielita sau helicobacter pylori, bacteria cauzatoare de ulcer. Astfel, aceste insecte devin un adevarat pericol atunci cand invazia este constanta si de proportii medii sau mari si se impune deratizarea in vederea mentinerii starii de sanatate a oamenilor.

Combaterea mustelor si a altor gaze

Combaterea mustelor si a gazelor este recomandata a fi facuta de o firma specializata in servicii de DDD pentru a asigura eficienta interventiei si succesul acesteia pe termen lung. Exista astfel, mai multe tipuri de exterminare a insectelor dupa cum urmeaza:

  • Folosirea insecticidelor clasice
    Este cea mai folosita forma de dezinsectie si presupune tratarea suprafetelor cu insecticide dedicate combaterii mustelor. Atunci cand musca intra in contact cu suprafata contaminata aceasta ramane paralizata si moare in maxim 15 minute. In aceasta metoda cea mai importanta regula este alegerea insecticidului potrivit. De asemenea, aplicarea acestuia poate rezulta a fi neplacuta datorita mirosului intepator. De aceea, apelarea la o firma specializata in dezinsectii este solutia ideala!
  • Insecticidele cu atractant
    Tratamentul cu insecticid atractant se bazeaza pe atragerea insectelor sexuala sau a nevoii de hrana.

 

Pentru eliminarea eficienta a acestor insecte se recomanda apelarea la o firma specializata in dezinsectia mustelor si a gazelor. Contactati-ne la numarul de telefon 0753.236.789 , la pagina de CONTACT  sau PRETURI!

Call Now Button