Paienjenii

paienjeni
  • Denumire: Paienjeni (Ord. Arahnide)
  • Dimensiune: 0.3-250 mm in functie de specie
  • Culoare: alb, rosu, negru,
  • Hrana: alte insecte
  • Zone Preferate: locuri greu accesibile, colturile peretilor
  • Perioada Activitate: Continua

Desi nu sunt periculosi din punctul de vedere al transmisiei de boli, paienjenii in locuinte provoaca un disconfort major oamenilor provocand frica, scarba si dezgust. Mai mult decat atat o mare parte din populatie sufera de arahnofobie, sau fobia de paienjeni. La nivel global, 1 din doua femei si 1 din 10 barbati prezinta simptomele acestei fobii. Pe langa prezenta neplacuta a insectelor o data cu ele pare si prezenta panzelor de paianjen care sunt inestetice, incomode, murdare si lasa senzatia de locuinta neingrijita.

Majoritatea paianjenilor sunt inofensivi, exceptie face vaduva neagra, un paianjen veninos, insa muscatura acestora aduce senzatia de durere, iritare si mancarime a pielii si poate provoca reactii alergice.

Descrierea paianjenilor

In lume exista peste 40.000 de specii de paienjeni si fac parte din ordinal Arahnidelor. Cea mai mare concentratie de paienjeni si diversitate a speciilor o regasim in zonele tropicale.

Sunt insecte ce variaza ca dimensiune de la 0,37mm pana la 250mm, iar principala lor caracteristica este tesatura de plasa de matase, pe care o folosesc pentru vanat.

Corpul paianjenilor este formata din 2 sectiuni, cefalotoracele, corespunzator regiunilor toracice si cefalice si sectiunea opistosoma sau abdomenul impreuna, desigur, cu cele 8 picioare reprezentative. Nu prezinta antene sau aripi, insa clestii celor mai multe specii contin venin pe care il injecteaza in inamic sau in prada.

Recomandari privind preventia instalarii paianjenilor in locuinta:

  • curatarea si ingrijirea constanta a casei
  • acoperirea crapaturilor din ferestre si usi
  • folosirea de plase de protectie la ferestre

Dezinsectie paianjeni profesionala

In cazul unei infestarii cu paienjeni singura solutie de a ii inlatura este dezinsectia profesionala efectuata de o companie de profil. In cazul dezinsectie efectuate pe cont propriu, desi in general inofensivi, paienjenii pot deveni agresivi si pot musca.

Pentru a elimina acest factor de stres atat pentru oamenii cu fobie de paienjeni, dar si pentru cei ce isi doresc o casa curata, si o viata departe de insecte, DDD Nord vine in ajutorul dumneavoastra cu solutii personalizate si eficiente prestate de o echipa de profesionisti, echipamente moderne si produse performante avizate de Ministerul Sanatatii.

 

Contactati-ne pentru a va ajuta sa scapati definitiv de invazia de paianjeni!
Contactati-ne la numarul de telefon 0753.236.789 , la pagina de CONTACT  sau PRETURI !

 

Call Now Button