Plosnitele de Cereale

plosnite cereale
  • Denumire: Plosnita cerealelor (Heteroptera)
  • Dimensiune: 11-17 mm
  • Culoare: verde, maro
  • Hrana: cereale
  • Zone Preferate: spatii verzi
  • Perioada Activitate: primavara-vara

Plosnitele de cereale se identifica prin forma corpului scurt si rotund-oval de culoare verde inc azul celor tinere sau mari in cazul celor adulte si dupa mirosul neplacut eliminat cand se sperie sau sunt omorate.

Daunatori pentru sectorul agricol, dar inofensivi pentru oameni, plosnitele de cereale se identifica atat in spatiile verzi in lunile calde de vara, dar si in mediul urban in lunile de toamna, acestea migrand din cauza lipsei de hrana. In ultimii ani Romania se confrunta cu invazii masive ale acestor insecte.

Pentru populatia umana plosnitele de cereale nu reprezinta niciun pericol insa creaza disconfort datorita mirosului urat pe care il elimina atunci cand sunt strivite sau omorate.

Instinctul de supravietuire pe parcursul sezonului rece al plosnitelor de cereale le indruma sa migreze spre zonele unde se pot adaposti pana la venirea primaverii. Astfel, acestea isi gasesc adaposturi ascunse si hiberneaza pe timpul iernii.

Potentialul daunator

Desi pentru oameni nu reprezinta niciun pericol, in sectorul agricol sunt printre cei mai cunoscuti daunatori. reprezentand un pericol de proportii si cauzand anual pierderi mari atat in agricultura cat si in pomicultura, iar orice cultura invadata de plosnite necesita dezinsectie specializata, imediata.

In cazul zonelor urbane, In fiecare an, in lunile de toamna ne confruntam cu invazii din ce in ce mai agresive ale plosnitelor de cereale, ce cauta adapost in locuintele oamenilor, subsoluri, mansarde etc. provocand disconfort.

Solutia recomandata atat pentru zonele urbane cat si pentru culturile agricole pentru inlaturarea insectelor este interventia unei firme de specialitate intrucat acest tip de daunator este rezistent la solutiile existente in comert si este nevoie de substante cu toxicitate sporita, din grupele III si IV aprobate de Ministerul Sanatatii, suficient de puternice pentru a distruge insectele si in acelasi timp sigure pentru oameni.

Daca va confruntati cu o invazie de plosnite de cereale, contactati-ne, iar echipa noastra va elimina definitiv aceasta problema.

 

Va stam la dispozitie la numarul de telefon 0753.236.789 , la pagina de CONTACT  sau PRETURI !

Call Now Button