Plosnitele de Pat

plosnita de pat
  • Denumire: Plosnita de pat (Cimex lectularius)
  • Dimensiune: 4-5 mm
  • Culoare: maronie
  • Hrana: Sange de om sau animale
  • Zone Preferate: saltele, cadrul patului, mobilier din lemn, rame de tablou etc.
  • Perioada Activitate: Continua

Plosnitele de pat reprezinta un adevarat pericol pentru sanatatea oamenilor si a animalelor, acestea fiind incadrate atat la categoria paraziti, cat si la categoria daunatori pentru igiena umana. Acestea actioneaza noaptea, hranindu-se cu sangele oamenilor si al animalelor. Muscatura plosnitelor poate declansa alergii periculoase si de aceea prezenta lor nu trebuie ignorata sau subestimata.

Cum ajung in casele oamenilor plosnitele de pat?

Aceste organisme se gasesc in peste tot in mediul inconjurator si pot fi aduse in casa din locuri comune cum sunt taxiurile, cinematografele sau restaurantele frecventate, dar de asemenea, acestea pot migra de la o locuinta la alta prin crapaturi, gauri, tevi lasate neastupate.

Descrierea plosnitei de pat

Denumite stiintific Cimex lectularius (Cimicidae), sunt insecte cu o lungime de 4 pana la 8 mm de culoare ce variaza de la rosu-ruginiu pana la maro inchis, cu corpul aplatizat, capacitate care le ajuta sa se ascunda in diverse locuri, greu accesibile cum sunt: cusatura saltelelor, a hainelor, crapaturi in mobila, sub covoare ori mochete, in pardoseala etc.

Denumirea populara de plosnite de pat provine de la faptul ca habitatului lor obisnuit este in locuinte, mai exact in lenjeria de pat, saltele, canapele ori paturi, dar nu numai. Acestea se pot gasi raspandite in toata casa si sunt imposibil de anihilat fara ajutorul unei firme specializate DDD intrucat prezinta o capacitatea mare de adaptare si rezistenta, se reproduc in diverse medii si conditii, si raspandirea lor este rapida, iar combaterea dificila.

De ce sunt periculoase plosnitele de pat ?

Chiar daca aceste insecte nu sunt purtatoare si nu raspandesc boli, muscatura lor poate provoca reactii alergice serioase care pun in pericol sanatatea oamenilor. Simptomele alergice sunt bubitele rosii sau muscaturile prezente pe piele.

Combaterea unei invazii de plosnite de pat este imposibila pe cont propriu, de aceea in aceasta situatie se recomanda apelarea la o firma specializata in interventii de dezinsectie pentru a putea scapa definitive de aceasta problema.

 

Ne puteti contacta la numarul de telefon 0753.236.789 , la pagina de CONTACT  sau PRETURI !

Call Now Button