Puricii

purici
  • Denumire: Puricii (Siphonaptera)
  • Dimensiune: 1.5 – 4.5 mm
  • Culoare: rosu maro
  • Hrana: sange de om sau animale, elemente din praf
  • Zone Preferate: animale, subsoluri, spatii murdarePerioada Activitate: Continua

Puricii reprezinta principalul inamic al animalelor, dar si un real pericol pentru oameni. Hranindu-se cu sangele de om sau animal, prin muscatura acestia pot genera reactii alergice, mancarime sau chiar urticaria.

Puricii pot migra de la animalele de casa la oameni, acestia fiind o amenintare pentru sanatate intrucat acesti sunt purtatori de agenti patogeni pentru diverse boli cum sunt: Tenia (parazit care poate fi transmis si la om), bacterii si virusi (stafilococi), bacteria YersiniaPestis (agentul patogen al ciumei bubonice).

Simptoamele infestarii cu purici sunt pielea inrosita, dezvoltarea infectiilor pielii sau rani. De asemenea, animalele infectate cu purici risca sa isi piarda parul.

Descrierea puricilor

Insecte mici, fara aripi cu dimensiuni intre 1,5 si 4,5 mm fac parte din ordinul Siphonaptera. Au corpul de culoare maro-rosiatic, de forma aplatizata si invelit intr-o carapace de chitina, iar principala lor caracteristica existenta a 3 randuri de picioare puternice ce ii ajuta sa sara la peste 1m inaltime.

Durata de viata a puricilor este de 1,5 ani de la ou pana la stadiul de adult. Pentru a depune oua parazitii au nevoie de o gazda- un mamifer cu sange cald- foarte des intalniti la pisici, caini sau alte animale.

Unde gasim puricii ?

Exista 2 tipuri de purici:

  • cei care traiesc in blana animalelor ramanand in blana acestora tot timpul.
  • cei care ataca locurile de odihna ale gazdelor (cuiburile de pasari, casele oamenilor), traind in apropierea gazdei (ex. crapaturile patului) si cautand-o doar cand au nevoie de hrana.

De ce este necesara interventia unei firme de dezinsectie ?

Intrucat infestarea cu purici este dificila si greu de combatut, apelarea la o firma specializata care sa foloseasca substante si echipamente speciale pentru combaterea acestor daunatori este obligatorie.

Toate substantele utilizate de noi sunt avizate de catre Ministerul Sanatatii, si oferim garantia sigurantei pentru sanatatea oamenilor si perfect inofensive pentru animalele de companie sau cele domestice.

 

Ne puteti contacta la numarul de telefon 0753.236.789, la pagina de CONTACT  sau PRETURI !

Call Now Button