Sobolanii

sobolani
  • Denumire: sobolanul cenusiu (Rattus norvegicus)
  • Dimensiune: 21-28 cm
  • Culoare: maro – cenusie
  • Hrana: resturi alimentare
  • Zone Preferate: zonele umede si intunecate
  • Perioada Activitate: continua, dar accentuata primavara si toamna

Sobolanii sunt daunatori atat din punct de vedere al igienii si sanatatii, cat si din punct de vedere material din cauza tendintei acestora de a roade diverse bunuri.

Din punct de vedere al sanatatii, sobolanii pot transmite boli infectioase grave oamenilor sau animalelor ce ajung in contact cu ei. Cea mai frecventa boala infectioasa transmisa de sobolan omului este leptospiroza, insa exista pana la 35 de boli (hanta virusul, coriomeningita limfocitara (CML), ciuma, tularemia, salmonella, “febra muscaturii de sobolan” sau febra streptobaciliara etc.) care pot fi transmise oamenilor de catre sobolani prin doua modalitati:

  • In mod direct prin muscatura sau contact cu excrementele, urina sau saliva acestora
  • In mod indirect prin capuse ori purici care s-au hranit in prealabil cu sangele unui sobolan.

Din punct de vedere material, din cauza incisivilor care cresc in mod constant acestia distrug prin roadere tot ce le iese in cale, bunuri personale din casa si gospodarie.

Descrierea sobolanului

Rozatoare de dimensiuni mari, corpul acestuia masoara pana la 28 de cm iar coara pana la 24 de cm. Coloritul variaza intre gri pe partea ventrala si maro pe partea dorsala.

VIteza de reproducerea a sobolanilor este foarte mare, o femela nascand cate 8-10 pui de 7 ori pe an ceea ce ingreuneaza exterminarea specie fara o firma specializata.

Descrierea sobolanului

Distrugerea totala a invaziei de sobolani este iminenta intrucat acestia reprezinta un pericol major si greu de combatut. De aceea, aceasta nu se poate face pe cont propriu si de aceea este nevoie de o firma specializata in deratizare, cu substante si echipamente specializate adaptate spatiilor in care se efectueaza interventia.

Pentru deratizarea exterioara sunt amplasate perimetral, de jur imprejurul suprafetei, statii de intoxicare ce necesita monitorizare saptamanala, lunara, trimestriala si semestriala, pentru a se observa gradul de consumare a substantei si a defini gravitatea invaziei.

Pentru deratizarea interioara, se folosesc metode de capturare cu momeli atractante cu lipici, capcane autocolante sau alte substante toxice specifice firmelor de profil.

 

Va stam la dispozitie cu specialistii, echipamentul si substantele care va pot garanta eliminarea pericolului NON-STOP!

Ne puteti contacta la numarul de telefon 0753.236.789 , la pagina de CONTACT  sau PRETURI !

Call Now Button