Tantarii
- Denumire: Tantarul sau gnatul (Culex pipiens)
- Dimensiune: 3-5 mm
- Culoare: gri – maro
- Hrana: sange de om sau animale
- Zone Preferate: spatii verzi, zone umede, subsoluri cladiri
- Perioada Activitate: Vara
Tantarii sunt o sursa de stres major pentru oameni intrucat produc disconfort: bazaie, inteapa si nu ne lasa sa dormim. Insa, si mai important decat atat sunt purtatori si transmitatori de boli infectioase grave.
In zilele calduroase de vara, tantarii sunt prezenti in mediul inconjurator in zonele cu apa dulce si umiditate ridicata. Nu putin sunt cei care cad victime intepaturilor de tantari prezentand astfel iritatii la nivelul pielii sau chiar reactii alergice.
Informatii despre tantari
Tantarii sunt insecte de dimensiuni mici spre medii ajungand pana la 5 mm ce se hranesc cu sangele oamenilor si al animalelor (femelele) sau cu polenul florilor (masculii).
Tantarii se adapteaza usor atat mediului rural, cat si urban, traiesc si se inmultesc in apropierea apelor.
Mediul ideal pentru pentru aceste insecte este apa statuta. Insa, exista specii ce au nevoie de o cantitatea infima de apa pentru a se inmulti. Ciclul de viata al tantarilor este format din urmatoarele etape: ou, larva, pupa si stadiul de adult.
Durata de viata a unui tantar difera de la o specie la alta si ia in considerare habitatul in care traiesc: nivelul umiditatii si temperatura.
Dintre cele 2700 de specii de tantari existente, 100 sunt periculoase pentru sanatatea omului provocand boli infectioase grave si chiar decesul.
Ce boli provoaca intepatura tantarilor ?
Chiar daca numai 100 dintre speciile existent prezinta un pericol pentru oameni, conform Organizatiei Mondiale a sanatatii anual se inregistreaza aproximativ 1 milion de decese si alte 500 de milioane de cazuri de imbolnavire cu boli grave (malaria, febra galbena, febra West Nile, febra Dengue, filariozalimfatica, encefalita etc.) datorate infectiilor cu boli grave transmise de tantari.Un grad inalt de risc este prezent in zonele tropicale unde activitatea tantarilor este continua din cauza temperaturii si umiditatii ridicate, insa nici Romania nu este in afara oricarui pericol, existand chiar si la noi in tara cazuri de deces datorat infestarilor tantarilor.
De ce este nevoie de servicii profesionale de dezinsectie tantari ?
In cazul unei infestari masive, este recomandata interventia profesionala de catre o firma specializata in dezinsectie pentru eliminarea focarului.
Chiar daca discutam despre insecte mici si aparent inofensive, complicatiile pe care acestea le pot aduce asupra vietii umane sunt dintre cele mai severe si de aceea trebuiesc tratate cu multa seriozitate.
Dezinsectia profesionala este unica varianta pentru un rezultat sigur si eficient in inlaturarea tantarilor purtatori de boli si generator de disconfort intrucat sunt folosite metode specifice si pesticide profesionale intocmite de Ministerul Sanatatii ce nu se gasesc in comert.
Pentru a scapa de stresul tantarilor in zilele calduroase de vara, venim in sprijinul dumneavoastra cu solutii profesionale si echipamente speciale, garantand confortul mult asteptat.
Ne puteti contacta la numarul de telefon 0753.236.789 , la pagina de CONTACT sau PRETURI !